September 24, 2018 

Crnogorska Informativna Agencija MINA - Infomont d.o.o.

 

             
Poslednje vijesti:  Steta zbog neovlascene ptorosnje visa od deset miliona EUR.   Utvrdjen redosljed kandidata na izbornoj listi.   Medjusobno napadanje nece biti zaobidjeno u izbornoj kampanji.   

min@

Glavna Vijest

MINA - Business servis
MINA servis

 

Važno

MINA i MINA - Business su komercijalni agencijski servisi. Ukoliko zelite da koristite  ove servise.
kontaktirajte nas putem
e-mail-a
mnnews
@mnnews.net ili putem
 telefona
 +38220610190

Redakcija

Ul. Bohinjska br 1A
Podgorica
Crna Gora
tel: +38220610100
    
fax:+38220610271

e-mail

desk@mnnews.net

 

© Copyright


Vijesti na sajtu MINA mogu se koristiti isključivo za lično informisanje. Bez pisane dozvole Agencije MINA ili posebnog ugovora nije dopušteno preštampavanje ili korišćenje u elektronskom ili nekom drugom obliku.

© Copyright
MINA
1999 - 2010.
Sva prava zadržana
 

MINA

Javno glasilo
Montena Informativna Agencija - Mina
upisano je u evidenciju javnih  glasila RCG pod rednim brojem 10, od 11.03.2002. kod
Republičkog Sekretarijata za informacije.

Direktor Infomont d.o.o je: Jasa Jovicevic

Gl. i odg. urednik Montena Informativne Agencija - Mina je
Ivica
Seferović.
Urednik Mina - business je Natasa Radanovi
ć
Urednik Mina - Generalnog servisa  je
Milan Žugić

 

 

 

 

 

 Vijesti 
 MINA - Business 
22 February 2018 10:48 am
*
Svjetski i regionalni mediji o eksploziji u PodgoriciPodgorica, (MINA) - Najznacajniji svjetski i regionalni mediji pisu danas o napadu bombom na ambasadu Sjedinjenih Americkih Drzava (SAD) u Podgorici.

Novinska agencija Reuters u informaciji na naslovnoj strani, pozivajuci se na Vladu, pise da je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu, vjerovatno rucnu bombu, u zgradu ambasade SAD u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, prije nego sto se raznijela.

U informaciji agencije Associated press, koja se takodje poziva na Vladu, navodi se da je nepoznati napadac bacio rucnu bombu u americku ambasadu i da se potom ubio.

Kineska agencije Xinhua pise da je americki drzavni sekretar rekao da je americka ambasada u Crnoj Gori potvrdila eksploziju u blizini svoje ambasade u glavnom gradu Podgorici.

Deutshe Welle navodi da je nepoznati napadac bacio dvije rucne bombe na ambasadu SAD u Podgorici. "Napadac je stradao, a za sada nije jasno da li se radilo o planiranom samoubistvu. Identitet pocinioca i motiv su za sada nepoznati".

Russia today prenosi da je napadac bacio granatu u americku ambasadu u Crnoj Gori, i da se u drugoj eksploiziji ubio.

NewYork Times izvijestio je da je napadnuta americka Ambasada Podgorici, ali da je samo napadac poginuo. List navodi da je napadac bacio ekspolozivnu napravu na prostor Ambasade SAD-a, ali je uspio da ubije samo sebe.

Washington Post je izvijestio da je crnogorska policija saopstila da intenzivno radi na identifikaciji napadaca koji je bacio bombu na americku Ambasadu u Podgorici, prije nego je izvrsio samoubistvo.

CNN je naveo da se jedna osoba ubila nakon sto je bacila bombu preko zida americke Ambasade u Crnoj Gori rano u cetvrtak. Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin kazao je da je bomba eksplodirala u vazduhu i da je covjek nadjen mrtva 100 metara od zida Ambasade.

Americki Time je izvijestio da je nepoznati napadac bacio eksplozivnu napravu na americku Ambasadu rano u cetvrtak prije nego se ubio drugim eksplozivom.

Britanski BBC je naveo da je Vlada saopstila da je bacen eksploziv na americku Ambasadu u Podgorici,a kao ida se nepoznati napadac ubio.

Tanjug je prenio da je nepoznati napadac bacio oko ponoci bombu na ambasadu Sjedinjenih Americkih Drzava u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga raznio bombom ispred tog diplomatskog predstavnistva.

N1 je naveo da je jedan muskarac bacio oko ponoci bombu na zgradu americke ambasade u Podgorici i nakon toga izvrsio samoubistvo, potvrdila je Vlada Crne Gore.

Jutarnji.hr je izvijestio da je kasno u srijedu u Podgorici nepoznata osoba u blizini zgrade americke ambasade u Crnoj Gori aktivirala jednu eksplozivnu napravu koju je bacila u smjeru zgrade, a zatim je 20-ak sekundi kasnije aktivirala i drugu bombu kojom se raznijela.

Hina je navela da je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu, vjerojatno bombu, na zgradu americkog veleposlanstva u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, nakon cega je raznio sebe.

Al Jazeera Balkans je prenijela da je nepoznati napadac bacio bombu na ambasadu Sjedinjenih Americkih Drzava u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga razneo bombom ispred tog diplomatskog predstavnistva.

Radio Sarajevo je prenio da je nepoznati muskarac bacio rucnu bombu na zgradu Ambasade Sjedinjenih Drzava u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, a nakon toga se raznio drugom bombom.

Agencija Anadolija je javila da je neidentifikovani napadac bacio kasno sinoc bombu u krug Ambasade Sjedinjenih Americkih Drzava u Podgorici, nakon cega je upotrebom eksplozivne naprave izvrsio samoubistvo.

Slovenacka novinska agencija STA prenijela je da se u glavnom gradu Crne Gore u Podgorici, nakon ponoci dogodio samoubilacki napad.

Makedonska novinska agencija MIA izvijestila je da je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu na americku Ambasadu u Podgorici, prije nego se raznijela.


 

10 June 2018 14:08 pm
Steta zbog neovlascene ptorosnje visa od deset miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - U Crnoj Gori je prosle godine neovlasceno preuzeto oko dva miliona kilovat sati (kWh) elektricne energije, zbog cega je Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) imao direktnu stetu od preko osam miliona EUR, a drzavni budzet vise od dva miliona EUR. Rukovodila... >> Opsirnije >>


28 March 2018 14:34 pm
Utvrdjen redosljed kandidata na izbornoj listi

Podgorica, (MINA) - Kandidat Prave Crne Gore, Marko Milacic, bice prvi na izbornoj listi na predsjednickim izborima, odluceno je zrijebom koji je danas obavljen u Skupstini Crne Gore. Na drugom mjestu je kandidat veceg dijela opozicije Mladen Bojanic, a na trecem predstavnik Stranke pravde i p... >> Opsirnije >>


28 March 2018 14:33 pm
Medjusobno napadanje nece biti zaobidjeno u izbornoj kampanji

Podgorica, (MINA) - Medjusobno napadanje i optuzivanje je dobro oproban recept za dobijanje podrske u Crnoj Gori, pa nece ni ovog puta biti zaobidjen u izbornoj kampanji, ocijenila je izvrsna direktorka Politikon mreze, Jovana Marovic. Ona smatra da ce kampanja za predsjednicke izbore, koji ce... >> Opsirnije >>


28 March 2018 14:30 pm
U februaru naplaceno 46,32 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Uprava carina je u februaru naplatila 46,32 miliona EUR neto prihoda, 19,86 odsto vise nego u istom proslogodisnjem periodu. Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave carina, od ukupno naplacenih prihoda u februaru, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se... >> Opsirnije >>


28 March 2018 14:29 pm
Nerijeseno pod Goricom

Podgorica, (MINA) - Fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je veceras u Podgorici, u prijateljskom mecu, sa Turskom nerijeseno 2:2. Crnogorski fudbaleri igrali su nerijeseno i prije cetiri dana u Nikoziji protiv Kipra (0:0). Naredni prijateljski mec odigrace 28. maja u gostima sa Bosnom ... >> Opsirnije >>


12 March 2018 14:44 pm
Pozvali SDP da povuce predsjedniku kandidaturu

Podgorica, (MINA) - Gradjanski pokret URA pozvao je Socijaldemokratsku partiju (SDP) da pokaze politiku sirinu i odgovornost prema gradjanima Crne Gore i povuce najavljenu predsjednicku kandidaturu, kako bi opozicija zajednikim snagama pobijedila Demokratsku partiju socijalista (DPS). U reagova... >> Opsirnije >>


12 March 2018 14:43 pm
Ostvarili najbolji rezultat u istoriji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni avio-prevoznik, Montenegro Airlines (MA), ostvario je u prosloj godini jedan od najboljih rezultata u svojoj istoriji, saopstio je izvrsni direktor Zivko Banjevic i dodao da u ovogodisnjem ljetnjem periodu planiraju povecanje broja rotacija prema stalnim i s... >> Opsirnije >>


12 March 2018 14:42 pm
Radmila Petrovic nova predsjednica

Podgorica, (MINA) - Bivsa rukometasica Radmila Petrovic nova je predsjednica Upravnog odbora Buducnosti, odlcueno je na Skupstini tog zenskog rukometnog kluba. Ona je na funkciju izabrana jednoglasno. Petrovic je na elu kluba zamijenila Predraga Boskovica, koji je na Skupstini podnio ostav... >> Opsirnije >>


22 February 2018 10:48 am
Svjetski i regionalni mediji o eksploziji u Podgorici

Podgorica, (MINA) - Najznacajniji svjetski i regionalni mediji pisu danas o napadu bombom na ambasadu Sjedinjenih Americkih Drzava (SAD) u Podgorici. Novinska agencija Reuters u informaciji na naslovnoj strani, pozivajuci se na Vladu, pise da je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu, vjero... >> Opsirnije >>


22 February 2018 10:37 am
Rade na identifikacije osobe koja je bacila bombu

Podgorica, (MINA) - Crnogorska policija intenzivno radi na identifikaciji osobe koje je bacila bombu u dvoriste Ambasade Sjedinjenih Americkih Drzava (SAD) u Podgorici, nakon cega je izvrsila samoubistvo Iz Uprave policije su kazali da je sinoc oko ponoci Dezurnoj sluzbi Centra bezbjednosti (C... >> Opsirnije >>


 

 

24 September 2018 11:04 am
Otkupljeno više mlijeka
24 September 2018 10:04 am
Surgutneftegas spreman da pređe na euro
24 September 2018 09:31 am
Skraćuju radno vrijeme da bi izbjegli otpuštanja
24 September 2018 08:57 am
WhatsApp uskoro nedostupan milionima
24 September 2018 08:20 am
Kompanije prebacuju proizvodnju iz Kine
24 September 2018 08:04 am
SAD odlučne da pobijede
24 September 2018 07:51 am
Najava događaja za 24. septembar
24 September 2018 07:50 am
Cijene električne energije EPEXSPOT-a
24 September 2018 07:49 am
Cijene metala COMEX/NYMEX-a
24 September 2018 07:48 am
Kursna lista za 24. septembar
24 September 2018 07:46 am
Cijena nafte, lož ulja i prirodnog gasa OPEC-a
24 September 2018 07:04 am
Dali preporuke PU
23 September 2018 21:07 pm
Najava događaja za 24. septembar
23 September 2018 20:59 pm
Pregled vijesto do 21 sat
23 September 2018 16:17 pm
Dolar oslabio drugu sedmicu zaredom
Svi naslovi... 
 MINA  
24 September 2018 11:41 am
Ne objavljivati lične podatke u elektronskim medijima
24 September 2018 11:01 am
Pažin: Uskoro spremni za zatvaranje osam poglavlja
24 September 2018 10:23 am
Izložba fotografija Američkog Crvenog krsta
24 September 2018 10:01 am
Erdogan: Uvešćemo sigurne zone u Siriji
24 September 2018 09:17 am
Bošković u posjeti Azerbejdžanu
24 September 2018 09:10 am
Dopuna najave za 24. septembar
24 September 2018 08:57 am
Grabar-Kitarović: Makedonija pripada EU i NATO
24 September 2018 08:29 am
Poginula jedna osoba
24 September 2018 07:51 am
Nikolić: Optužbe netačne i politički nekulturne
24 September 2018 07:39 am
Najava događaja za 24. septembar
24 September 2018 07:37 am
Počinje postupak za imenovanje OIK-a u Tuzima
24 September 2018 07:35 am
Poslanička grupa prijateljstva Srbije u Crnoj Gori
24 September 2018 07:29 am
Isključenja struje u više opština
24 September 2018 07:14 am
Mogući sitni odroni na sjeveru
24 September 2018 07:08 am
Na sjeveru kiša
Svi naslovi... 
 
 

 

 

© Copyright MINA - 1999 - 2010. Sva prava zadržana
designed by MNDesign Web Studio, 1999-2010 ....
webmaster